Μέγας Χορηγός

3M

Χορηγοί Επικοινωνίας

iRun Magazine     running news

Τι Είναι το Be My Hero

Ερωτήσεις 

  1. Τι είναι το Be my Hero και ποια η αποστολή του;

To Be My Hero-Γίνε ο Ήρωάς μου! είναι μία ανθρώπινη πρωτοβουλία με στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εγγραφή νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, τόσο απλά!

Με μία Μπατονέτα!

Η αποστολή μας είναι να σώσουμε παιδιά και ενήλικους που νοσούν από καρκίνο του αίματος και η μοναδική ελπίδα σωτηρίας τους είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών από υγιείς Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών.

Ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε την Εθνική μας Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που αυτή τη στιγμή το νούμερο είναι τόσο μικρό και αμελητέο με συνέπεια οι Έλληνες ασθενείς (παιδιά και ενήλικες) να μην μπορούν να βρούνε συμβατό δότη για να σωθούνε.

  1. Με ποιους τρόπους επιτελεί το έργο του;

Βασικά, ενημερώνουμε τον κόσμο μέσω εκδηλώσεων σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Πιστεύουμε ότι το μυστικό της μικρής επιτυχίας μας είναι ότι πηγαίνουμε εκεί που βρίσκεται ο κόσμος, εκεί που περπατάει, εκεί που πίνει το καφέ του. Δεν περιμένουμε να έρθει ο κόσμος σε εμάς. Εμείς πηγαίνουμε σε εκείνον με έναν τρόπο χαρούμενο, προσιτό και πρωτότυπο!!

Επίσης, μεγάλη επιτυχία έχει και η on line επαφή μας με τον κόσμο μέσω του facebook (bemyhero2) και του site μας (www.bemyhero.gr) όπου στέλνουμε σε όλους που ενδιαφέρονται την αίτηση και τις μπατονέτες για να κάνουν μόνοι τους την λήψη σάλιου με την μπατονέτα από το σπίτι τους.

  1. Σε ποιους απευθύνεται; Ποιοι το στηρίζουν και ποιους στηρίζει;

Απευθυνόμαστε σε όλους τους υγιείς Έλληνες πολίτες που βρίσκονται μεταξύ 18-50 ετών και έχουν την διάθεση, την θέληση, την ανθρωπιά να εγγραφούν ως Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών και να προσφέρουν μία δεύτερη ευκαιρία ζωής σε ανθρώπους που νοσούν από καρκίνο του αίματος.

Το Be My Hero-Γίνε ο Ήρωάς μου! στηρίζεται αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις (ανθρώπινες και οικονομικές) με στόχο να στηρίζει όλους εκείνους τους ασθενείς που ψάχνουν απεγνωσμένα το συμβατό τους δότη για να προχωρήσουν στην μεταμόσχευση μυελού των οστών.

  1. Γιατί είναι σημαντική η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών;

Με την δωρεά μυελού των οστών, ουσιαστικά, σώζεις την ζωή εκείνων που νοσούν από καρκίνο του αίματος. Είναι ο μοναδικός τρόπος να φέρεις «πίσω» παιδιά και ενήλικες που η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι η μοναδική ελπίδας σωτηρίας τους.

Σύμφωνα με την Ιατρική η δωρεά μυελού των οστών είναι η Ανώτερη Πράξη Ανθρωπιάς και σύμφωνα με την Εκκλησία η δωρεά μυελού των οστών δείχνει το Πνεύμα της Θυσιαστικής Προσφοράς.

  1. Πώς (και πότε) γεννήθηκε η ιδέα της ίδρυσης του Be my Hero; Και πώς υλοποιήθηκε;

Το Be My Hero-Γίνε ο Ήρωάς μου! πήρε σάρκα και οστά το καλοκαίρι του 2014, ένα χρόνο μετά αφού νόσησε η κόρη μου από καρκίνο του αίματος.

Το Be My Hero-Γίνε ο Ήρωάς μου! είναι το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μου, προς όλους εκείνους τους ανθρώπους, γιατρούς, νοσηλεύτριες, μητέρες με άρρωστα παιδιά που μου στάθηκαν, το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μου προς το σύμπαν που κάθε μέρα μου δείχνει τα δώρα του, βλέποντας το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο της κόρης μου.

Ξέρετε όταν σου συμβαίνει ένα θαύμα, όταν σου συμβαίνει το καλό, οφείλεις να ανταποδώσεις και να κάνεις και εσύ όσο καλό μπορείς. Όλοι έχουμε τη Δύναμη για το καλό. Όλα ξεκινούν από εμάς τους ίδιους και την εσωτερική δύναμη που έχουμε. Είναι μεγάλη ευλογία να μπορείς εσύ και μόνο εσύ να σώσεις έναν άνθρωπο. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία τόσο μεγάλη πράξη αγάπης και ανθρωπιάς? Αν δεν το κάνουμε εμείς, ποιος θα το κάνει?? Όλα από εμάς ξεκινούν….

  1. Τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα; Σε πόσους ασθενείς έχει προσφέρει βοήθεια;

Το Be My Hero-Γίνε ο Ήρωάς μου! από το 2014 έχει εγγράψει περισσότερους από 4.500 Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών από όλη την Ελλάδα!

Ευελπιστούμε και αγωνιούμε να προσφέρουμε βοήθεια στους ασθενείς που νοσούν από καρκίνο του αίματος. Η ενημέρωση , η εγγραφή εθελοντών δοτών και η αύξηση των πιθανοτήτων να βρεθεί συμβατός δότης, είναι η ενίσχυση της ελπίδας που θέλουμε να προσφέρουμε σε όσους πάσχουν. Η ανεύρεση συμβατού δότη εμπίπτει σε καθεστώς απόλυτης εμπιστευτικότητας και ως εκ τούτου δεν μπορούν να αναφερθούν περιπτώσεις ή αριθμοί. Ευελπιστούμε όμως ότι όλη αυτή η δουλειά έχει αποφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα

  1. Πόσο ενημερωμένος είναι ο κόσμος για τη δωρεά μυελού των οστών; Ποιες είναι οι παρανοήσεις που οδηγούν σε λανθασμένες εντυπώσεις;

Ο κόσμος είναι γνώστης του καρκίνου του αίματος (λευχαιμίες, λεμφώματα) αλλά καθόλου σωστά ενημερωμένος για το τι σημαίνει «μυελός των οστών» και πως ο μυελός των οστών σχετίζεται με τον καρκίνο του αίματος.

Ο μυελός των οστών είναι το εργοστάσιο παραγωγής αίματος και βρίσκεται στα οστά της λεκάνης μας (φανταστείτε τις πίσω τσέπες ενός παντελονιού). Δεν έχει καμία σχέση με το νωτιαίο μυελό που σχετίζεται με το κεντρικό νευρικό σύστημα και την σπονδυλική στήλη. Όταν μιλούμε για μυελό των οστών, μιλούμε για αίμα.

Σε κάποιους ανθρώπους ο μυελός των οστών δηλαδή το εργοστάσιο παραγωγής αίματος, παράγει ελαττωματικά κύτταρα, δηλαδή καρκινικά κύτταρα που οδηγούν στον καρκίνο του αίματος. Αν αυτά τα καρκινικά κύτταρα του αίματος δεν σκοτωθούν με τις χημειοθεραπείες τότε πρέπει ο ασθενής να προχωρήσει σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, δηλαδή σε αντικατάσταση του αίματος του με το αίμα ενός υγιή δότη.

Νομίζω, ότι αν ο κόσμος καταλάβει και κατανοήσει πραγματικά τι σημαίνει μυελός των οστών και πόσο απλό είναι να εγγραφείς ως Εθελοντής Δότης δίνοντας σάλιο σε μία μπατονέτα, τότε θα αυξήσουμε την μικρή μας Ελληνική Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ώστε όλοι οι ασθενείς να μπορούνε να βρούνε τον συμβατό τους δότη.

  1. Τι χρειάζεται να ξέρει κάποιος που θέλει να γίνει δότης; Ποια είναι η διαδικασία; Πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις;

Ως Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών, μπορούν να εγγραφούν όσοι είναι μεταξύ 18-50 ετών, σε καλή κατάσταση υγείας και εφόσον είναι συνειδητοποιημένοι ότι θέλουν και επιθυμούν να σώσουν την ζωή ενός ανθρώπου που νοσεί από καρκίνο του αίματος.

Η διαδικασία εγγραφής είναι πολύ απλή!

Συμπληρώνετε μία αίτηση και μετά δίνετε δείγμα σάλιου από το εσωτερικό από το μάγουλό σας, σε μία μπατονέτα! Τόσο Απλά!

Με αυτό τον τρόπο εγγράφεστε ως Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών και καταχωρείστε ανώνυμα στην Εθνική αλλά και στην Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και γίνεστε ένας εν δυνάμει δότης για οποιονδήποτε ασθενή στον κόσμο.

Στην σπάνια περίπτωση που ένας Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών βρεθεί συμβατός τότε η δωρεά μυελού των οστών σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων είναι όμοια της αιμοδοσίας (εκτός ενός πολύ μικρού ποσοστού που απαιτείται λήψη του μυελού των οστών από τα οστά της λεκάνης). Η δωρεά μυελού των οστών, είναι ακίνδυνη, ασφαλής και ανώδυνη.

 

Maintained by VitalNet®2017