Μέγας Χορηγός

3M

Χορηγοί Επικοινωνίας

iRun Magazine     running news

Ποιοι είμαστε:

Από το 2007 με πρωτοβουλία αθλητών και ποδηλατών του Δήμου Πετρούπολης και Ιλίου, συστάθηκε στην Πετρούπολη ο Ποδηλατικός και Δρομικός Σύλλογος ‘’ΟΔΥΣΣΕΑΣ’’. Στους σκοπούς του συλλόγου ήταν η προώθηση του μαζικού αθλητισμού, με αιχμή την ποδηλασία βουνού και το τρέξιμο.

Η προσπάθειά μας συνάντησε ώριμες συνθήκες ώστε σήμερα, είμαστε  ένας πολυπληθής και πρωτοπόρος σύλλογος στο άθλημα της ποδηλασίας βουνού  ενώ εξίσου επιτυχώς αναδεικνύουμε αθλητές και σε λοιπά αθλήματα αντοχής, το Δίαθλο, το Τρίαθλο, σε Μαραθώνιες και ημιμαραθώνιες διαδρομές, δρομικούς αγώνες, τρέξιμο σε μονοπάτι (MTR) κ.α.. Παράλληλα διοργανώνουμε πλήθος εκδηλώσεων στη δυτική Αθήνα, γύρω από το ποδήλατο και το τρέξιμο. Ενδεικτικά ως σύλλογος έχουμε να επιδείξουμε:

  • Μετάλλια και διακρίσεις στο ΜΤΒ
  • Συμμετοχές σε BREVET (ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ)
  • Συμμετοχές στο αγώνισμα του διάθλου και τριάθλου (κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου -πρωτιές σε τοπικά πρωταθλήματα).
  • Συμμετοχές σε μαραθωνίους και αγώνες ανωμάλου δρόμου –υπερμαραθωνίους βουνού,
  • Διοργάνωση αγώνων : Ο Σύλλογός μας διοργανώνει σταθερά αγώνες ΜΤΒ και τρεξίματος στο Ποικίλο Όρος και στο Πάρκο ‘’Τρίτση’’ στους οποίους συμμετέχουν αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα σε ετήσια βάση συνδιοργανώνουμε με τους Δήμους Πετρούπολης, Καματερού, Ιλίου και Αγίων Αναργύρων, σχολικούς ποδηλατικούς αγώνες και λαϊκούς ποδηλατικούς αγώνες, διοργανώσεις που απευθύνονται στους Δημότες κάθε ηλικίας και κυρίως σε μη αθλητές.

-Λοιπές δραστηριότητες:

Σε ετήσια βάση διοργανώνεται ο Λαϊκός Ποδηλατικός γύρος της Πετρούπολης και σε τακτά διαστήματα εξορμήσεις και εκδρομές σε περιαστικούς προορισμούς, αναδεικνύοντας έτσι τη χρηστική αξία του ποδηλάτου.

Αξιόλογη και καθημερινή είναι η παρουσία μας στο Ποικίλο Όρος το οποίο φροντίζουμε και επιμελούμαστε, προασπίζοντας το δασικό του χαρακτήρα και την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό. Σταθερά ως σύλλογος ενισχύουμε την πυροπροστασία και έχουμε συμμετάσχει σε όλες τις δενδροφυτεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο Ποικίλο Όρος, την Πάρνηθα, την Πεντέλη και το όρος Αιγάλεω.

 

Σήμερα ο Σύλλογός μας μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει ακτινοβολία που ξεπερνά τα όρια της Δυτικής Αθήνας ενώ στην πόλη μας έχουμε τα περισσότερα ενεργά ενήλικα μέλη σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο αθλητικό σύλλογο, κατορθώσαμε με άλλα λόγια να έχουμε τη μεγαλύτερη απήχηση και να υλοποιήσουμε σε αυτό το μέτρο την ιδέα του μαζικού αθλητισμού.

Κυρίως, σε κάθε αθλητικό event της Αττικής, ο σύλλογός μας εκπροσωπείται από ικανό αριθμό αθλητών.

Maintained by VitalNet®2017